Så här förbättrar du din internetanslutning på en Smart TV

Om din Smarta TV inte ansluter till internet eller om du inte kan komma åt online-appar och innehåll, misströsta inte. Med några enkla tips om god praxis kommer du att lösa detta problem och din TV kommer tillbaka till jobbet 100% ansluten till nätverket.

Real 4K: hur gör vit pixel test?
Vad är en Triluminos visning, finns i Sony Tv

jens-kreuter-TV-unsplash
Vad ska man göra när din smarta TV inte ansluter på internet

Tidigare, dumma TV-apparater (till skillnad från smarts TV och en praktiskt utdöd art) förlitat sig på prylar som TV-spelkonsoler, set-top-boxar eller donglar (som Chromecast) för att få tillgång till internet. Idag, alla en Smart TV behov är en anslutningskälla och du kan redan komma åt Netflix, YouTube, Dreamfilms och etc.

Problemet är när nätverket börjar misslyckas. Det finns ett antal skäl till detta, från Wi-Fi-modemet/routern som inte är där mycket bra, till den position som TV: n upptar i huset eller till och med överbelastning av nätverksanvändning. Tipsen nedan är från D-Link, tillverkare av routrar och andra anslutande apparater, men de fungerar för alla konsumenter.

  1. Använd om möjligt en nätverkskabel

Doctor a / nätverkskabel / Pixabay / Samsung smart tv ansluter inte på internet

Det finns inget att argumentera för: den gamla goda Ethernet-nätverkskabeln är fortfarande det säkraste sättet att säkerställa en stabil internetanslutning. Wi-fi-anslutningar är vanligtvis långsammare och utsätts för störningar, medan kabeln ger en högre hastighet (begränsad av routern, anslutningsplan och Smart TV-kapacitet) och större tillförlitlighet i dataöverföring, med mindre paketförlust.

Hur man krymper en Ethernet-nätverkskabel

För dem som äger en 4K-TV och vill titta på 2160p-videor via streaming, är den trådbundna anslutningen nödvändig, men det beror helt på var din TV är och vilket avstånd från det till routern, vilket kan göra det omöjligt att använda kablar (om du inte är villig att krympa en på egen hand) och självklart, om du har en

  1. Bättre position din router och / eller Smart TV

4K TV Samsung RU7100-recension / smart TV samsung ansluter inte på internet

Detta tips är grundläggande, men det kan göra stor skillnad: väggarna slutar förhindra att Wi-Fi-signalen når din TV. Det är god praxis att leta efter en ny position för en av de två eller båda (beroende på fallet) som möjliggör kommunikation. Helst är routern inte för långt från TV: n, så att internet fungerar utan problem.

  1. Installera ett Wi-Fi Mesh-nätverk

Mesh Wi-Fi-nätverk använder en mesh topologi (därav namnet), där alla terminaler är anslutna tillsammans, fungerar som ett enda trådlöst nätverk med flera spridda punkter. Det låter som konceptet att använda repeaters, men det fungerar annorlunda eftersom du inte behöver skapa ett annat nätverk och hastigheten är alltid densamma.

Vilka är fördelarna med ett Wi-Fi Mesh-nätverk?

Beroende på var din TV är, kan installera en Mesh Wi-FI-nätverk hemma vara mycket fördelaktigt, främst eftersom anslutningshastigheten kommer att vara densamma oavsett var källan routern är, om alltför långt eller för nära. Å andra sidan kan kostnaden för att installera ett sådant nätverk hemma fortfarande vara mycket hög.

  1. Använd en kvalitetsrouter (MU-MIMO)

Linksys / MU-MIMO

Fortfarande inom dyra alternativ, en kvalitet wi-fi-router, som stöder höga hastigheter och med stort utbud kan lösa de flesta anslutningsproblem din Smart TV. Bland dessa klarar MU-MIMO-tekniken fortfarande mycket bra med problemet med att ha många enheter som använder nätverket samtidigt.

Till skillnad från vanliga routrar, som interleave anslutningarna av enheterna (tänk på en öppen kran, som fyller lite av flera koppar åt gången), är varje par antenner av en MU-MIMO-router ansvarig för en enhet, en för att skicka och en för att ta emot data, utan att skapa konflikter med andra prylar och alltid upprätthålla samma hastighet och kvalitet på anslutningen i varje.

Som redan sagt är en MU-MIMO-router inte ett billigt tillbehör, men så länge du är villig att investera i en, gör det hela skillnaden i en hemanslutning.inte för ingenting, det är den typ som mest eftertraktade av professionella spelare, för att hantera konkurrerande anslutningar och kraftigt minska fördröjningen (fördröjning) i kommandon. Din smarta TV tack